Yangın merdiveni, binalarda nazik bir emniyet özelliğidir ve yangın yahut öbür ivedili durumlarda binada bulunanların emniyetli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını tedarik etmek karınin tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri ekseriyetle çelik veya güçlü üzere malzemelerden örgülmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.
Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faziletli direnç gösterirler ve yangının diğer alanlara yayılmasını önlemek midein tasarlanmıştır.
Yangın baplarının asli görevi insanoğluı yangın simultane zemine sağlamlıklı şekilde iletmek olduğu midein, kabil olan en kısaca sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini getirmek amacıyla önlem alınmaktadır.
Montaj: Yangın kapısı, mevsuk şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mütehassıs bir kol tarafından gerçekleştirilmelidir.
Yangın Kapısı Kilidi kapının kendi kendine kapanması ile yan yana devreye giren, ısı ve tütünın sair tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Kapısı sıkı hummalıya kapanmaktadır.
Bu tertibat umumiyetle acil bir durumda hızla açılabilen son çekilebilir veya pasta merdivenden oluşur. Merdiven alelumum bir pasta mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolayca uzatılıp son çekilebilmesini esenlar.
Özel yasa ve yönetmelikle kayırma şeşna kurallara tam olarak intibak uydurmak hem maddi hem bile tinsel açıdan kazanımları arttırır. Bütün aşamalar tamamlandığında ilgili kurumlar tarafından denetimler strüktürlır. Yangın merdivenleri;
Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın veya rastgele bir evgin mevki simultane insanların binayı güvenle terk etmesini esenlar. Ayrıca bina içerisinde oluşan tütün ve sıcaklığın dışarıya geçmesine hail olabilir.
Tasarım olarak farklılık göstermekle birlikte şerik özellikleri, dayanıklı ve salim kuruluşda olmalarıdır. Standart iç baplara nispeten farklı bir kullanma ve özellikler barındıran yangın merdiveni bapsı ve modelleri;
Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile ait hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün detaylarıyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler Yangın Kapısı halinde;
Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçeklehandan bu tür kapıların en mefret yararı yaman sızdırmaması ve belirli derecede ısıevet kadar dayanabilmesidir.
Sertifikasız yangın kapıları da yarar maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Bozuk yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları bâtınin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar soylu erki bir seçenek sunar.
Yangın Bapları tercihe göre; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapısının en zemin kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.
Dairesel yangın merdivenleri çoğunlukla çelik yahut betonarme kabilinden dayanıklı malzemelerden yapılmaktadır. Bu malzemeler, ivedili durumlarda emniyetliği kurmak midein mukteza mukavemeti ve yangına dayanıklılığı sağlamlar. Kapalı tasavvur antrparantez elementlere karşı müdafaa sağlamlar ve bakım gereksinimlerini azaltır.